Slagter

Du arbejder med slagtning og partering  

Du håndterer opgaver i forbindelse med svineslagtning og sikrer, at det sker på sikker og hygiejnisk vis. Du har lyst til at arbejde med fødevarer og kan lide at arbejde sammen med andre i et arbejdssjak. 


Arbejdet som
slagter kræver en god fysik, da arbejdet typisk sker stående og i højt tempo.


Se andre uddannelser indenfor området:
Gourmetslagter, butik. Gourmetslagter, delikatesse. Gourmetslagter, slagtning. Gourmetslagteraspirant
 

  • Startdatoer:
    Grundforløb 2: 4/10-21 (med uddannelsesaftale)
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    Fra 2 år og 6 måneder til 3 år og 6 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 2: Roskilde. Hovedforløb: Roskilde.
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning
  • Brug for studievejledning? Også hvis du er over 25 år:
    Kontakt en studievejleder

Job og videreuddannelse

Job:
Som slagter arbejder du typisk i slagtehuse eller på slagterier.

Videreuddannelse:
Som slagter kan du videreuddanne dig med specialerne: svineslagter, kreaturslagter og slagter med specialet forædler.

ZBC slagter - elev skærer kød ud

Sådan kommer du i gang

En erhvervsuddannelse består af Grundforløb 2 og et hovedforløb, som skifter mellem praktik og skole.

Du tager Grundforløb 2 på skolen. Det varer 20 uger. Et hovedforløb varer ca. 2-4 år alt efter uddannelse, og du afslutter med en svendeprøve.

Kommer du direkte fra 9. eller 10. klasse, skal du tage Grundforløb 1 først. 

Læs mere om grundforløb 1 og se de hovedområder, du kan vælge

ZBC erhvervsuddannelse - sådan er din erhvervsuddannelse bygget op

Praktikplads med løn

Praktik med løn
Det er din opgave at finde din praktikplads, men ZBC har studievejledere, der kan hjælpe dig. Praktikvirksomheden, og du skal ind indgå en skriftlig uddannelsesaftale. 

Praktik i udlandet
Drømmer du om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan vi hjælpe dig med at realisere din drøm - Læs mere om praktik i udlandet

ZBC slagter - elever skærer kød ud

Kom og besøg vores skoler

Introduktion og brobygning
ZBC har Introduktion for 8. klasse og Brobygning for 9. og 10. klasse på vores erhvervsskoler og erhvervsgymnasier i alle vores skolebyer.

Få inspiration til at vælge uddannelse og se videoerne med Mads Marius.

Introduktion for 8. klasse

Brobygning for 9. klasse

Besøgsdage i alle byer
Vi har også besøgsdage på alle vores erhvervsskoler i alle 8 byer.

Tjek alle vores fag og tilmeld dig en besøgsdag

Introduktion og brobygning - Mads Marius på besøg på ZBC

Bor du langt fra din drømmeuddannelse?

Så kan du heldigvis bo på vores Elevhoteller. På dén måde kommer du tæt på din uddannelse. Vi har Elevhoteller i 3 af vores skolebyer.

Læs mere om vores Elevhoteller og ansøg her

Vi har også et kollegie - Løvegadekollegiet.

Læs mere om Løvegadekollegiet og ansøg her

ZBC elevhoteller - elever spiser på elevhotel

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse

Også for voksne

Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt erhvervsuddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne (EUV) eller kontakt en studievejleder, hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Læs mere om erhvervsuddannelse for voksne

Kontakt en studievejleder

ZBC erhvervsuddannelser for voksne (EUV) - elev og studievejleder ved computer

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være slagter? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Andre uddannelser for dig