HTX Bioteknologilinjen

Start på studieretningen Bioteknologi på HTX Slagelse, hvis du vil gøre en forskel i en verden i udvikling.

Studieretningen Bioteknologi er for dig, der interesserer dig for medicin og dens virkning på kroppen. Drømmer du om at udvikle medicin, der kan gøre en forskel? Så er studieretningen Bioteknologi på HTX Slagelse måske noget for dig.


 
På studieretningen Bioteknologi har du fagene Bioteknologi A og Matematik A, hvor du lærer om cellers kemiske egenskaber, og hvordan de reagerer under forskellige forhold. Du lærer om DNA med individuelt fokus. Du får også mulighed for at studere aktuelle emner som samfundssygdomme, pesticider i grundvandet, kunstigt liv og genteknologi. 


 
Med en eksamen fra HTX i Slagelse får du direkte adgang til en lang række videregående uddannelser – fx inden for det tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige område.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

På HTX arbejder vi projektorienteret og med afsæt i virkelige udfordringer. Det betyder, at du både vil udføre sjove og spændende eksperimenter, men du vil også få teoretisk viden og lave udregninger i klasselokalet. På den måde bliver du skarp til at kombinere teori og praksis og får et billede af, hvordan din fremtid kan være efter endt uddannelse.

På HTX Slagelse har vi en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Det betyder, at du kommer til at møde flere virksomheder og vil arbejde med flere fag samtidig. På denne linje vil udfordringerne være koblet til bioteknologi og matematik.

ZBC HTX uddannelse - elever arbejder i laboratorium

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX kan du blive optaget på alle videregående uddannelser. Med en eksamen fra studieretningen Bioteknologi kan du blandt andet blive:

  • Læge
  • Tandlæge
  • Farmaceut
  • Biolog
  • Ingeniør

Hvis du vælger at tage en uddannelse inden for bioteknologi, er det kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at gøre en forskel. Måske er det dig, der finder kuren mod kræft. Eller måske bliver du en dygtig læge eller dén farmaceut, der har allerbedst styr på at udvikle medicin. Mulighederne er mange!

Tjek "Adgangskortet" og se de uddannelser, som du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HTX bioteknologi uddannelse - elev arbejder i laboratorium

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk.

Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse