HTX Bioteknologilinjen

HTX • Slagelse: Gør en forskel for menneskeheden! Hvis dit fokus er bioteknologi, så vælg studieretningen Bioteknologi på HTX i Slagelse

Interesserer du dig for medicin og dens virkning på kroppen? Og drømmer du om at udvikle en medicin, der kan gøre en forskel? Så er "Bioteknologi" retningen for dig!

På studieretningen "Bioteknologi" med Bioteknologi A og Matematik A lærer du om cellers kemiske egenskaber, og hvordan de reagerer under sygdom. Du lærer om DNA med fokus på arvelighedslære. Du får også lov at studere aktuelle emner som ebola, pesticider i grundvandet, kunstigt liv og genteknologi.

Med en eksamen får du direkte adgang til en række videregående tekniske, naturvidenskabelige og sundhedsvidenskabelige universitetsuddannelser.

Download PDF

Mød en elev: "Jeg drømmer om at forske i menneskekroppen"

Charlotte går på bioteknologi-linjen, og hun vil gerne have en karriere som forsker. Derfor er hun glad for, at der er masser af laboratorie-tid på HTX. 

Prøv det i virkeligheden

På HTX arbejder vi projektorienteret og med afsæt i virkelige udfordringer. Det betyder, at du både vil være iført hvid kittel og udføre sjove og spændende eksperimenter, men du vil også få teoretisk viden og lave udregninger i klasselokalet. På den måde bliver du skarp til at kombinere teori og praksis og får et billede af, hvordan din fremtid kan være efter endt uddannelse.

På HTX Slagelse har vi en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du kan være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer. Det betyder, at du kommer til at møde flere virksomheder og vil arbejde med flere fag samtidig. På denne linje vil udfordringerne være koblet til bioteknologi og matematik.

ZBC HTX uddannelse - elever arbejder i laboratorium

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX kan du blive optaget på alle videregående uddannelser. Med en eksamen fra studieretningen "Bioteknologi" kan du blandt andet blive:

  • Læge
  • Tandlæge
  • Farmaceut
  • Biolog
  • Ingeniør

Hvis du vælger at tage en uddannelse inden for bioteknologi, er det kun fantasien, der sætter grænser, når det kommer til at gøre en forskel. Måske er det dig, der finder kuren mod kræft. Eller måske bliver du en dygtig læge eller dén farmaceut, der har allerbedst styr på at udvikle medicin. Mulighederne er mange!

Tjek "Adgangskortet" og se de uddannelser, som du kan søge ind på med de konkrete fag.

ZBC HTX bioteknologi uddannelse - elev arbejder i laboratorium

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk.

Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse