HTX Udvikling og Kreativitet

Start på studieretningen Udvikling og Kreativitet på HTX i Slagelse, hvis du kan lide teknik, design og teknologi.

På studieretningen Udvikling og Kreativitet på HTX i Slagelse lærer du at tage chancer og føre dine gode ideer ud i livet. Hvis du har interesse for iværksætteri, design og udvikling, er studieretningen Udvikling og Kreativitet måske noget for dig.  

 
 
På studieretningen Udvikling og Kreativitet på HTX har du fagene Teknologi A og Design B. Du får altså et godt afsæt for at finde løsninger på både nuværende og fremtidige udfordringer. Du lærer blandt andet om materialer og at undersøge deres miljø- og samfundsmæssige konsekvenser. 


 
Du vil også lære at analysere og vurdere professionelle og egne designs. På den måde lærer du, hvordan man undersøger designproblemer fra mange forskellige perspektiver og parametre. 


 
Studieretningen Udvikling og Kreativitet er til dig, der drømmer om at blive iværksætter eller arkitekt. Du kan også læse videre på universiteter som DTU – Danmarks Tekniske Universitet.

 

Vælger du Matematik A som valgfag er den også adgangsgivende til ingeniøruddannelserne. 

 

Download PDF

Inge tager en HTX med studieretningen Udvikling og kreativitet

Inge drømmer om at blive arkitekt, og har valgt studieretningen, fordi hun kan bruge fagene, når hun skal læse videre. I design arbejder de sammen med et arkitektfirma om Korsørs nye kystsikring, og Inge synes det er spændende at blive inkluderet i projekter med folk fra det rigtige erhvervsliv.

Prøv det i virkeligheden

Vi vil på linjen arbejde projektorienteret og med afsæt i virkelige udfordringer. Det betyder, at du i nogle sammenhænge vil arbejde med reelle udfordringer for virksomheder, hvor du kan være med til løse nogle af deres problemstillinger ved hjælp af innovative og nyskabende ideer og løsningsmodeller.

På den måde bliver du skarp til at kombinere teori og praksis og får et billede af, hvordan din fremtid kan være efter endt uddannelse. Samtidig lærer du at samarbejde og være kreativ sammen med din projektgruppe, hvor I andre gange selv skal definere den problemstilling, som I vil arbejde med. 

På studieturen i 2. g. får du mulighed for, at opleve arkitektur og design under fremmede himmelstrøg. 

Karriere og videreuddannelse

Med en studentereksamen fra HTX kan du blive optaget på en lang række videregående uddannelser. Med studieretningen Udvikling og Kreativitet vil du i særlig grad være i stand til at tænke løsningsorienteret i forhold til de konkrete udfordringer, som vi møder i hverdagen.

Studieretningen åbner blandt andet dørene til en karriere inden for:

  • Ingeniørbranchen
  • Forskning fra alt fra rumfart til broer

Vi lever i en verden, der bygger på teknologi og udvikling, og derfor har vi brug for dig! Med en uddannelse fra studieretningen "Udvikling og kreativitet" er du den, der skal tage chancerne og finde løsningerne på fremtidens problematikker.  

Du bliver fremtidens problemknuser. Måske opfinder du dit eget unikke design og bliver den næste store iværksætter.

Tjek  "Adgangskortet" og se de uddannelser  du kan søge ind på de med konkrete fag.

ZBC HTX udvikling og kreativitet uddannelse - elever arbejder ved computer

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod.

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.

Uddannelsen varer i alt 3 år.   

ZBC HTX uddannelse - elev arbejder med robotteknologi og gaming

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse