Teknisk Gymnasium, HTX

Tag din HTX på ZBC, hvis du ønsker en gymnasial uddannelse, hvor der er fokus på de mere tekniske fagligheder og et godt studiemiljø.

Vil du have en erhvervsrettet studentereksamen med fokus på teknologi, science, sociale medier og programmering? Og ønsker du samtidig at blive en del af et stærkt fællesskab? På HTX uddanner vi til fremtiden, og du får mulighed for at eksperimentere i værksteder og laboratorier eller udføre undersøgende projektarbejde.

 

Tag din HTX på ZBC i en af følgende byer:

 • Ringsted
 • Slagelse
 • Vordingborg
 • Varighed:
  3 år
 • Studiested:
  Ringsted, Slagelse, Vordingborg
 • Økonomi:
  SU-berettiget
 • Adgangskrav:
  9. klasse, herunder særlige krav til visse fag og udfyldt uddannelsesplan

Ansøgning og optagelse på HTX

Hvis du gerne vil gå på HTX Teknisk Gymnasium, skal du søge om at blive optaget via optagelse.dk.

Tilmeld dig uddannelsen på optagelse.dk

Find HTX-studieretninger

Ingen resultater

Der findes desværre ingen resultater på den valgte filtrering.

Prøv at udvide din søgning.

Er du nysgerrig på, om HTX er noget for dig?

Prøv vores quiz og bliv klogere på, om HTX måske er noget for dig.

Prøv quizzen her

HTX og de mange muligheder

Hvad skal du efter gymnasiet?

Med en studentereksamen fra Teknisk Gymnasium (HTX) får du stort set adgang til at læse videre på alle de lange og mellemlange videregående uddannelser. På HTX er det særligt de mere tekniske fag der udfoldes samtidig med at der er plads til en masse kreativitet.

En studentereksamen fra HTX er faktisk dén, der giver dig flest muligheder efterfølgende. Det betyder, at du både kan videreuddanne dig inden for de tekniske, samfundsfaglige, naturvidenskabelige, sundhedsfaglige og humanistiske på fx KU, ITU, DTU eller RUC. Du kan også læse videre på f.eks. professionshøjskoler, erhvervsakademier, designskolen og journalisthøjskolen.

Alle studieretninger på HTX giver adgang til samme niveau af uddannelser – ligesom en studentereksamen fra STX eller HHX gør. Det er dine fag og niveauer, som afgør, om du kan blive optaget direkte på dit drømmestudie, eller om du skal supplere med andre fag eller niveauer.

 

ZBC HTX uddannelse - elever arbejder i laboratoriet

Teknisk Gymnasium - brug din viden i praksis

HTX gør dig klar til at læse videre på en lang række af videregående uddannelser. De naturvidenskabelige og tekniske fag fylder en del på HTX, men du skal også have almene fag som engelsk og dansk. Du kommer dagligt til at prøve din viden af i praksis, når du arbejder i laboratoriet eller projektorienteret i klassen.

ZBC HTX uddannelse - elev ved computer i laboratorium