DM i Skills - ZBC stiller med stærkt hold

  • DM i Skills 2024
  • | 21-02-2024

Hele 30 elever fra ZBC er klar til at konkurrere, når DM i Skills løber af stablen til april.

På ZBC glæder vi os til DM i Skills, som finder sted i Roskilde fra d. 18. til 20. april. Vi stiller med i alt 30 dygtige elever fordelt på 14 fag. De glæder sig til at vise deres fag frem, og på ZBC står vi klar på sidelinjen og hepper.

Vil du med? DM i Skills er gratis for alle og en god måde at blive klogere på de mange forskellige erhvervsuddannelser. Udover at du kan følge med i de forskellige konkurrencer, er der også masser af stande, hvor du kan hente inspiration, og hvor du selv kan prøve kræfter med de forskellige fag.  

Mød to af deltagerne til DM i Skills

Sebastian, anlægsstruktør

Det fedeste ved faget er… at en knægt som mig med krudt i røven kan få det brændt af. Og så at arbejde udendørs. Det er så lækkert.

Jeg er fagligt stolt, når jeg… laver et godt stykke arbejde. Jeg har fx lige været med til at lægge nogle dræn rigtigt, som nogen andre havde lagt forkert. Udover at det nu er lagt korrekt, fik vi også løst opgaven hurtigt, så i sådan en situation kan jeg godt mærke, at jeg bliver stolt. 

DM i skills - anlægsstruktør deltager

Min bedste støtte i forbindelse med min uddannelse… er min mester og min bedste kammerat. Min kammerat er også ved at uddanne sig til anlægsstruktør, så vi støtter hinanden i skolen. Han har arbejdet med faget et par år mere end mig og har også lavet mere for private. Jeg har til gengæld mere erfaring fra byggepladser, og jeg har lagt rigtig mange dræn. Så vi kan hjælpe hinanden meget.

Om fem år drømmer jeg om at arbejde hos… CJ Jensen, hvor jeg har læreplads. Jeg vil gerne blive i firmaet og lære en masse, indtil min mester går på pension. Derefter vil jeg gerne starte mit eget op sammen med min kammerat, men vi skal lige have lidt mere erfaring og netværk først.

Jeg vil gerne deltage i DM i Skills… fordi det vil være fedt at kunne sige, at vi er blevet Danmarksmestre. Sikken en titel at kunne skrive på cv’et. Særligt hvis jeg på sigt starter som selvstændig.

Læs mere om uddannelsen til anlægsstruktør her. 

DM i skills - anlægsstruktør deltager

Josefine, konditor

Det fedeste ved uddannelsen er… at der er så meget variation i dagligdagen. Du kan fx gå fra at lave 1000 tarteletter om morgenen til at slutte af med at lave en bryllupskage. Der er aldrig to dage, der er helt ens, og man har hele tiden gang i en ny læringsproces.

Det jeg er blevet mest overrasket over ved uddannelsen er… hvor mange forskellige måder, der er at gøre alting på, og hvordan en lille ting kan ændre smag og konsistens så meget, at man ender med et nyt produkt.

Den sjoveste oplevelse jeg har haft på min uddannelse… var da jeg og en kollega skulle servere kager til en kæmpe sommerfest for udsatte familier. De var så taknemmelige over, at vi ville komme ud og lave kage til dem.

DM i skills - konditor deltager

Jeg vil gerne deltage i DM i Skills… fordi jeg gerne vil udfordre mig selv. Derudover synes jeg, det er fedt at se, hvor meget jeg kan udfolde mig i de forskellige opgaver i konkurrencen.

Op til DM i Skills skal jeg træne… så meget, som jeg har tid til. Jeg bruger mange af mine frie timer i weekenden på at øve. Derudover har jeg brugt mange timer hjemme på at søge inspiration og nedskrive de opskrifter, jeg vil afprøve.

Om fem år drømmer jeg om at arbejde hos… et hotel eller konferencecenter, hvor jeg arbejder med lækre råvarer og udvikler desserter og kager til kaffen.

Læs mere om uddannelsen til konditor her.

Vil du vide mere om DM i Skills 2024?

Læs mere om DM i Skills her.