Kontakt

Vejleder:

Jan Lauridsen

+45 4132 4012

Konditor

Som konditor arbejder du med at fremstille og skabe brød og kager

Du kommer til at arbejde med dine hænder og kommer bl.a. til at få viden om desserter, is og marcipan og fremstilling af dekorationer og figurer.
Du skal have lyst til at arbejde med fødevarer og være klar på en hverdag, der byder på klassiske brød og kager, men også nytænkning og udvikling. 

 

At arbejde som konditor betyder ofte, du arbejder om natten, så du kommer tidligt ud af sengen. Du kommer ikke til at sidde meget ned, så du kan glæde dig til et arbejde, hvor du er på benene omkring dit håndværk.
Uddannelsen kombinerer teori og praksis og du får viden inden for bagværk, køb og salg, varer og egenkontrol. 

  • Startdatoer
    Grundforløb 1: 17/1-2019 og august 2019. Grundforløb 2: 17/1-2019 og 4/4-2019.
  • Varighed (inkl. grundforløb)
    4 år og 6 måneder
  • Studiested:
    Grundforløb 1 og 2: Ringsted, Roskilde, Slagelse, Næstved, Vordingborg og fra 2019 Køge. Hovedforløb: Ringsted.
  • Økonomi
    SU og løn
  • Adgangskrav
    9. eller 10. klasse med 02 i dansk og matematik. Er du over 25 kontakt en vejleder.
  • Introduktion og brobygning
    Kom op oplev vores uddannelser
  • Er du over 25 år:
    Kontakt en vejleder
  • Kom og oplev vores uddannelser
    Introduktion og brobygning

Job og videreuddannelse

Job:
Nyuddannede konditorer arbejder først og fremmest inden for industriel fremstilling af brød og kager. En del arbejder i restauranter, konditorier og bagerier i supermarkeder. Mange bagere og konditorer arbejder på de store brød- og kagefabrikker. 

Videreuddannelse:
Når du er færdig som konditor, kan du søge optagelse på erhvervsakademiuddannelserne procesteknolog og serviceøkonom. Du kan desuden søge ind på professionsbacheloruddannelsen ernæring og sundhed, hvis du opfylder de specifikke adgangskrav for denne uddannelse.  

Tag uddannelsen med EUX

Hvordan kommer jeg i gang?

Kom i gang med din uddannelse til Konditor på et grundforløb på ZBC i Roskilde, Ringsted, Slagelse, Næstved og Vordingborg.

Uddannelsen består af Grundforløb 2 og et hovedforløb. Grundforløbet foregår på skolen og varer 20 uger. Hvis du kommer direkte fra 9. eller 10. klasse skal du starte på Grundforløb 1 først. Det varer 20 uger. Alle Grundforløb 1 giver adgang til alle grundforløb 2, men vi anbefaler, at du vælger et Grundforløb 1 inden for hovedområdet Fødevarer, jordbrug og oplevelser.

Når du har gjort dit Grundforløb 2 færdigt, skal du på hovedforløb. Det veksler mellem skoleophold og praktik i en virksomhed, og du afslutter med en svendeprøve.

Efter 3 år kan du kalde dig bagværker og efter 4 år og 6 måneder, kan du kalde dig konditor.

Se mere om optagelse

Praktikplads med løn

Praktikplads med løn:

Inden du kan starte på hovedforløbet af din uddannelse, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed (og I skal indgå en skriftlig uddannelsesaftale).  

Det er dit ansvar at finde en praktikvirksomhed, men ZBC har praktikpladsvejledere, der kan hjælpe dig. 

Praktik i udlandet:

Hvis du har drømme om at tage dele af din uddannelse i udlandet, kan det blive til virkelighed på ZBC. Vi har en lang række kontakter og et internationalt kontor, som kan hjælpe dig med et praktikophold i udlandet.

 

Her er nogle af de fag, du får på uddannelsen til konditor:

  • Brødproduktion
  • Dessertproduktion
  • Flødekager og lagkager
  • Rullede deje
  • Rørte kager
  • Piskede masser 

Du skal også have fag som egenkontrol og arbejdspladsvurdering, varekendskab samt salg og service.

Du kan søge SU på grundforløb, hvis du er over 18 år. Læs mere om SU

På hovedforløb får du elevløn. Du får elevløn fra den dag, din uddannelsesaftale træder i kraft, altså både i praktik- og skoleperioderne.

Elevlønnen er aftalt mellem arbejdsgivere og den faglige organisation på området. Begyndelseslønnen for elever i erhvervsuddannelserne varierer fra branche til branche.

Hvis du har en uddannelsesaftale, der dækker grundforløbet, får du også elevløn på grundforløbet. Har du ikke det, kan du søge SU, hvis du er fyldt 18 år.

Du kan på visse betingelser få tilskud til dækning af dine transportudgifter.

Grundforløb 1

For dig, der kommer direkte fra 9. eller 10. klasse. Du fortsætter på Grundforløb 2.

Varighed: 20 uger

Grundforløbet foregår på skolen

 

Grundforløb 2

Varighed: 20 uger

Grundforløbet foregår på skolen.

Hovedforløb-
Konditor

Varighed: 4 år og 6 måneder

Du veksler mellem at være i skole og praktik.

I 8. klasse skal du besøge og opleve en erhvervsuddannelse. Det kan du på ZBC. 

I 9. klasse er der mulighed for et lidt længere brobygningsforløb.

Se mere her

Også for voksne

Du kan også tage en erhvervsuddannelse, hvis du er over 25. Er du over 25 år, kan du få en særligt tilrettelagt uddannelse, som er tilpasset dine faglige kompetencer.

Kontakt en vejleder hvis du vil høre mere om mulighederne for at tage en erhvervsuddannelse som voksen.

Uddannelser der ligner

Vil du gerne være konditor? Så kunne det være, at der var andre uddannelser indenfor fødevarer, jordbrug og oplevelser, der også var dig.

Fødevarer, jordbrug og oplevelser

Vær med.
Verden er til at forandre.

Cookies- og privatlivspolitik - For din skyld!

På vores website bruger vi cookies til at huske dine indstillinger, trække statistik for dit besøg og for at kunne personalisere de annoncer, vi viser dig. Denne information deles ikke med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du vores cookie- og privatlivspolitik

Læs mere om privatlivs- og cookie politik for zbc.dk