HHX Samfundsøkonomi

På studieretningen Samfundsøkonomi på HHX i Næstved lærer du, hvordan økonomiske og politiske faktorer påvirker og former den globaliserede verden

På studieretningen Samfundsøkonomi lærer du, hvordan økonomiske og politiske faktorer påvirker og former den globaliserede verden, vi lever i. Her kan der være tale om spørgsmål som ’’hvordan bekæmper vi arbejdsløshed?’’, ’’skal vi skifte til Euroen?’’ og ’’hvordan bekæmper vi global opvarmning?’’.

 

Du lærer også, hvordan virksomheder og politiske institutioner former deres strategier og arbejdsprocesser for at imødekomme politiske og økonomiske udfordringer og hvordan dette former vores verden.  

 

Samfundsøkonomi er den rette studieretning for dig på HHX, hvis du interesserer dig for samfundsforhold med økonomi i fokus. Du har studieretningsfagene International Økonomi A og Afsætning A. HHX-studieretningen arbejder med de aktuelle nationale, regionale og globale dagsordener som fx den kommende finanslov, arbejdsløshed, rentefald, aktiekurser, klimaudfordringer, migration og global vækst.

 

På studieretningen arbejder fagene international økonomi, samfundsfag og afsætning tæt sammen, så vi kan vende samfundsudfordringer fra hver deres vinkel. International økonomi giver dig den samfundsøkonomiske (makroøkonomiske) forståelse af udfordringerne. Samfundsfag introducerer dig for den politiske og sociologiske vinkel. Afsætning bidrager med erhvervslivets strategier overfor de økonomiske og politiske udfordringer.

 

Samfundsøkonomi giver dig en stærk teoretisk baggrund og klæder dig på til at koble denne viden til analyser af virkeligheden. Med studieretningen Samfundsøkonomi får du en fagkombination, der er meget efterspurgt i både det private og offentlige erhvervsliv.

Download PDF

Prøv det i virkeligheden

Undervisningen tager udgangspunkt i virkelighedsnære problemstillinger, så du får koblet teori med praksis. Det betyder, at vi har en tæt kontakt til erhvervslivet, hvor du vil være med til finde løsninger på virksomheders reelle udfordringer.

Du kommer til at møde flere forskellige nationale og internationale virksomheder og vil komme på besøg i en erhvervsorganisation eller Nationalbanken. Ligesom der vil være arrangementer med gæsteforedragsholdere om kultur, mennesker og samfundsforhold.

Vi arbejder projektorienteret, og der er ofte flere fag inddraget, når du skal løse problemstillinger. Vi har et generelt fokus på samspillet mellem fagene og toner vores fag og undervisning mod erhvervslivet.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computere

Karriere og videreuddannelse

Og med en studentereksamen fra Samfundsøkonomi kan du blandt andet læse videre på:

  • CBS
  • Erhvervsakademier
  • Professionshøjskoler
  • Universiteter

Du drømmer sikkert om en fremtid, hvor du arbejder som:

  • Ledelseskonsulent i et konsulenthus
  • Som ansat i et ministerium, region eller kommune
  • Økonomisk rådgiver
  • I en interesseorganisation

Tjek "Adgangskortet", hvor du kan se, hvilke uddannelser forskellige studieretninger med konkrete fag giver adgang til.

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved tavle

Grundforløb og studieretning

Du starter på grundforløbet, der varer 3 måneder.  På grundforløbet  bliver du introduceret til de forskellige  studieretninger og typer  af  videregående uddannelser, som den enkelte studieretning er  målrettet mod. 

Du skal først endeligt vælge studieretning i slutningen af grundforløbet.   

Uddannelsen varer i alt 3 år.

 

ZBC HHX uddannelse - elever arbejder ved computere

Søg ind

Du søger ind via optagelse.dk. Se mere om optagelse længere nede.

Søg ind via optagelse.dk

Optagelse på ZBC's uddannelser

Læs om krav og optagelsesprøver eller kontakt en af vores studievejledere.

Optagelse